Wie kan een aanvraag doen bij ons?


Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar, uit gezinnen met minimale financiële middelen. Als kennis of medewerker van een instelling kun je ook financiële hulp voor een gezin aanvragen, mits het gezin hiervan op de hoogte is en dit goed vindt.

Ouders/verzorgers

Ouders of verzorgers van kinderen in Den Bosch kunnen een beroep doen op Leergeld Den Bosch, als zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen.

Kinderen 4 - 18 jaar

Leergeld Den Bosch zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar, uit gezinnen met minimale financiële middelen.

140% bijstand

Ouders of verzorgers hebben aantoonbaar een besteedbaar inkomen tot maximaal 140% van het bijstandsniveau om in aanmerking te komen voor Leergeld. Bekijk hier de inkomenstabel die wij hiervoor hanteren.

Inkomenstabel


Bekijk onze voorwaarden om te zien of je in aanmerking komt voor Leergeld.Waar kan Leergeld voor aangevraagd worden?

Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals verplichte schoolspullen, een fiets in de brugklas, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Leergeld wil kinderen, naar eigen keuze, mee laten doen op 4 verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur en welzijn.

Onze Leergeld formule bestaat uit 4 stappen

Stap 1: De aanvraag

Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik hiernaast op ‘Direct aanvragen’. Hier vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Den Bosch neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.


Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Stap 2: Huisbezoek

Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan komt een vrijwilliger op afspraak bij je thuis en neemt de aanvraag met je door. Zo’n vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. Je dient de bewijzen van het totale gezinsinkomen te laten zien. Als je dat wenst, kan de tussenpersoon je informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.


Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Stap 3: Besluit

De intermediair draagt jouw verzoek over aan het kantoor van Leergeld Den Bosch. Op basis van de informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We streven ernaar dat je binnen twee weken een reactie ontvangt.

Stichting Leergeld Den Bosch helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of rijwielhandelaar waar het kind dan terecht kan.


Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Stap 4: Nazorg

Na afhandeling van de aanvraag neemt Leergeld weer contact met je op om te informeren of de aanvraag naar wens is verlopen en of we nog iets voor je kunnen betekenen.

Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Aanvragen

Direct aanvragen

Kom je in aanmerking?

Om voor ondersteuning door Leergeld Den Bosch in aanmerking te kunnen komen gelden deze basisregels.

Vragen?

We helpen je graag met antwoorden. Onze ruime ervaring zorgt ervoor dat we effectief hulp kunnen bieden.