Wie kan een aanvraag doen bij Stichting Leergeld?


Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar, uit gezinnen met minimale financiële middelen. Als kennis of medewerker van een instelling kunt u ook financiële hulp voor een gezin aanvragen, mits het gezin hiervan op de hoogte is en dit goed vindt.

Ouders/verzorgers

Ouders/verzorgers

Ouders of verzorgers van kinderen in Den Bosch kunnen een beroep doen op Leergeld Den Bosch, als zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen.

Aanvragen
Kinderen 4 - 18 jaar

Kinderen 4 - 18 jaar

Leergeld Den Bosch zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar, uit gezinnen met minimale financiële middelen.

Aanvragen
135% bijstand

135% bijstand

Ouders of verzorgers hebben aantoonbaar een besteedbaar inkomen tot maximaal 135% van het bijstandsniveau om in aanmerking te komen voor Leergeld.

Aanvragen

Bekijk hier of u in aanmerking komt voor Leergeld Den Bosch.


Waar kan Leergeld voor aangevraagd worden?


Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Leergeld wil kinderen, naar eigen keuze, mee laten doen op 4 verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur en welzijn.

Onze Leergeld formule bestaat uit 4 stappen

Stap 1: De aanvraag


Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik hiernaast op ‘Direct aanvragen’. Hier vult u uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Den Bosch neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.


Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Stap 2: Huisbezoek


Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan komt een vrijwilliger op afspraak bij u thuis en neemt de aanvraag met u door. Zo’n vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie u de aanvraag doet. U dient de bewijzen van uw totale gezinsinkomen te laten zien. Als u dat wenst, kan de tussenpersoon u informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.


Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Stap 3: Besluit


De intermediair draagt uw verzoek over aan het kantoor van Stichting Den Bosch. Op basis van uw informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We streven ernaar dat u binnen twee weken een reactie ontvangt.
Stichting Leergeld Den Bosch helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of rijwielhandelaar waar het kind dan terecht kan.


Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Stap 4: Nazorg


Na afhandeling van de aanvraag neemt Leergeld weer contact met u op om te informeren of de aanbvraag naar wens is verlopen en of we nog iets voor u kunnen betekenen.


Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Aanvragen


Direct aanvragen

Komt u in aanmerking?


Om voor ondersteuning door Leergeld Den Bosch in aanmerking te kunnen komen gelden  


Wat zijn onze voorwaarden

Vragen?


Wij helpen u graag met antwoorden. Onze ruime ervaring zorgt ervoor dat we effectief hulp kunnen bieden.


Bel ons