Alle kinderen mogen meedoen!


Elk kind moet mee kunnen doen met leeftijdgenoten. Ongeacht de financiële thuissituatie.

Wat doen we?

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Lees verder

Voor wie is het?

Leergeld biedt kansen aan ouders om kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar te laten deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Lees verder

Welke hulp kun je aanvragen voor jouw kind?


Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals verplichte schoolspullen, een fiets in de brugklas, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Leergeld wil kinderen, naar eigen keuze, mee laten doen op 4 verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur en welzijn.

Onderwijs


Meedoen op school is essentieel voor kinderen en maatschappij, maar is tegenwoordig ook behoorlijk kostbaar. Leergeld kan hierbij helpen.

Mogelijkheden:

  • Gezinscomputer voor kinderen op de basisschool.
  • Squla abonnement voor kinderen op de basisschool.
  • Fiets voor (aanstaande) brugklasleerlingen.
  • Schoolspullenpas voor (aanstaande) brugklasleerlingen waarmee o.a. schriften, pennen, een rekenmachine of agenda kunnen worden gekocht.
  • Verplichte schoolbenodigdheden voor de middelbare school, zoals gymspullen, grafische rekenmachine of een tekendoos.
  • Excursies, schoolkampen en buitenlandreizen op de middelbare school die niet onder de vrijwillige ouderbijdrage vallen.

   Voor de brugklas vind je hier meer specifieke informatie.

   LET OP: Schoolboeken zijn gratis, via Iddink (koop hier geen extra schoolbenodigdheden, die zijn niet nodig en worden niet door Leergeld betaald).

Sport


Sporten is een belangrijke buitenschoolse activiteit voor kinderen. Beweging is goed voor de gezondheid en stimuleert de lichaam en geest. Samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur in Den Bosch & Vught zorgen wij ervoor dat je kind lekker kan sporten bij lokale sportclubs door bij te dragen aan lidmaatschappen, sportkleding en sportattributen.

Mogelijkheden:

 • Contributie sportclub.
 • Sportkleding & sportattributen.
 • Zwemlessen voor diploma A, B en C voor kinderen vanaf 5 ½ jaar.

Cultuur


Meedoen aan culturele activiteiten is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan muziekles of dansles, of aan een cursus schilderen of toneelspelen. Ook meedoen aan overige activiteiten, die niet direct onder onderwijs, sport of cultuur vallen maar die wel bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, zoals bijvoorbeeld deelname aan de scouting, behoort tot de mogelijkheden. Wil jouw kind graag aan dit soort activiteiten meedoen, maar vormen de kosten hiervan een hindernis, dan kan Leergeld wellicht helpen om jouw zoon/dochter toch te laten meedoen.


Mogelijkheden:

 • Contributie van bijvoorbeeld muziekschool, balletschool of andere creatieve activiteit.

Digitale Leermiddelen


In de huidige samenleving zijn computers niet meer weg te denken, zo ook in het onderwijs. Via een digitale leeromgeving wordt veel lesstof aangeboden, een laptop of mobiele telefoon is dan ook een must voor leerlingen op de middelbare school. Leergeld biedt daarom de volgende diensten:

 • Laptop of iPad (indien verplicht) voor (aanstaande) brugklasleerlingen.
 • Mobiele telefoon voor (aanstaande) brugklasleerlingen.


Overig
 • Verjaardagsbox.
 • Kledingpas (in het najaar).

Help ons helpen

Stichting Leergeld Den Bosch helpt kinderen in gezinnen met minimale financiële middelen. Dit kunnen we niet alleen. Hierbij hebben wij jouw hulp hard nodig, juist nu!

Wil je ons sponsoren?

Wij kunnen jouw financiële steun goed gebruiken, vraag naar de mogelijkheden.