Alle kinderen mogen meedoen!


Elk kind moet mee kunnen doen met leeftijdgenoten. Ongeacht de financiële thuissituatie.

Wat doen we?

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Lees verder

Voor wie is het?

Leergeld biedt kansen aan ouders om kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar te laten deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Lees verder

Welke hulp kun je aanvragen voor jouw kind?


Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Leergeld wil kinderen, naar eigen keuze, mee laten doen op 4 verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur en welzijn.

Onderwijs


Meedoen op school is essentieel voor kinderen en maatschappij, maar is tegenwoordig ook behoorlijk kostbaar. In de praktijk betekent dit voor ouders met een laag inkomen vaak dat verschillende activiteiten, zoals een schoolreisje (ook het buitenlandse schoolreisje) of een schooluitje, aan hun kinderen voorbij gaan.

Mogelijkheden:

  • schoolreisje, schoolkamp voor leerlingen in het basisonderwijs
  • fietsregeling voor kinderen in de eerste klas van het voortgezet onderwijs
  • verplichte schoolkosten van het voortgezet onderwijs tot een max. van € 150,- per kind per schooljaar

Sport


Sporten is een belangrijke buitenschoolse activiteit voor kinderen. Beweging is goed voor de gezondheid en stimuleert de lichaam en geest. Samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur in Den Bosch & Vught zorgen wij ervoor dat je kind lekker kan sporten bij lokale sportclubs door bij te dragen aan lidmaatschappen, sportkleding en sportattributen.

Mogelijkheden:

  • contributie sportclub en kosten van sportbenodigdheden
  • zwemlessen voor diploma A, B en C voor kinderen vanaf 5 ½ jaar

Cultuur


Meedoen aan culturele activiteiten is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan muziekles of dansles, of aan een cursus schilderen of toneelspelen. Ook meedoen aan overige activiteiten, die niet direct onder onderwijs, sport of cultuur vallen maar die wel bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, zoals bijvoorbeeld deelname aan de scouting, behoort tot de mogelijkheden. Wil jouw kind graag aan dit soort activiteiten meedoen, maar vormen de kosten hiervan een hindernis, dan kan Leergeld wellicht helpen om jouw zoon/dochter toch te laten meedoen.


Mogelijkheden:

  • contributie van bijvoorbeeld muziek- of balletvereniging of andere creatieve activiteit

Digitale Leermiddelen


Voor aanstaande brugklassers is het mogelijk om een door de school verplichte laptop of tablet bij ons aan te vragen. Wij kunnen zorgen voor computers of tablets zodat iedereen in staat is om online onderwijs goed te kunnen volgen.

Help ons helpen

Stichting Leergeld Den Bosch helpt kinderen in gezinnen met minimale financiële middelen. Dit kunnen we niet alleen. Hierbij hebben wij jouw hulp hard nodig, juist nu!

Wil je ons sponsoren?

Heb je interesse om ons financieel te steunen en wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op via de mail.