Druk op enter om te zoeken
Suggesties
Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur 'leergeld' voor gaat betalen. Ons doel is:
Het bestuur zet op basis van het meerjarenbeleidsplan van Leergeld Nederland het lokale beleid uit. Er is daarbij nauw contact met de gemeente ‘s-Hertogenbosch, partners en andere organisaties.
Aldus Huib van Olden, wethouder gemeente 's-Hertogenbosch met de portefeuille Werk en Inkomen, Zorg, Erfgoed en Sport.
Wilt u meer weten over armoede in Den Bosch?
Bekijk hier interessante links:
Leergeld werkt volgens een unieke methode, de zgn. ‘Leergeld formule’. Deze methode is een beproefd instrument om kinderen te ondersteunen om mee te doen. We bieden zo maatwerk en maken optimaal gebruik van bestaande voorzieningen. In elke stap van de methode staat het kind centraal en is meedoen het doel.
Onze intermediairs zoeken het gezin thuis op. Zij inventariseren de hulpbehoefte tijdens een persoonlijk gesprek. Ook bepalen zij de inkomens- en (eventuele) schuldensituatie (toetsing).
In het gesprek bij het gezin thuis komen ook eventuele bestaande voorzieningen van anderen aan de orde, zoals van de gemeente. Leergeld kan ondersteuning bieden bij het aanvragen van deze voorzieningen.
Wanneer bestaande voorzieningen geen of onvoldoende verlichting bieden, kan Leergeld een bijdrage leveren in de vorm van giften in natura of vergoeding van kosten aan clubs en scholen.
Na afhandeling van de aanvraag blijft het contact met het gezin soms bestaan. Afhankelijk van de situatie varieert dit van een telefoontje tot een nieuw huisbezoek.
Leergeld bereikt met haar formule ook gezinnen in armoede die veelal onbereikbaar lijken voor overheidsinstanties. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen:
Na een telefoontje met een lokale Leergeld stichting bezoekt een intermediair het gezin en bekijken we samen uw financiële situatie en wat Leergeld voor u kan betekenen. Waar gemeenten doorgaans ingewikkelde, wettelijk voorgeschreven trajecten moeten doorlopen voor de behandeling van een hulpaanvraag kunnen onze intermediairs met eigen ogen uw situatie beoordelen en die hulp bieden waar behoefte aan is.
Bekijk de rapportage van dit onderzoek: Leergeld doet ertoe
Donaties aan Stichting Leergeld Den Bosch zijn fiscaal aftrekbaar. Onze stichting beschikt namelijk over de ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling.
Hieronder tref je de informatie aan zoals voorgeschreven voor ANBI-instellingen.
Stichting Leergeld Den Bosch
Het RSIN/fiscaal nummer: 8111 90 316
Telefoon: 073 6149472
maandag / dinsdag / woensdag / donderdag - 10.00 - 13.00 u
(schoolvakanties gesloten)
E-mail: info@leergelddenbosch.nl
Stichting Leergeld Den Bosch
Kooikersweg 2F
5223 KA Den Bosch
IBAN: NL16 RABO 0171 9636 95
Wij zijn erg trots op ons betrokken vrijwilligersteam (20-30 pers.) dat bestaat uit:
Het bestuur van de stichting:
Leden van onze Commissie van Aanbeveling:
Heeft u een vraag of wilt u iets laten weten?
Stichting Leergeld Den Bosch helpt jaarlijks ruim 1.250 kinderen in Den Bosch. Door de coronacrisis neemt de armoedeproblematiek toe en vraagt dit onverminderd onze aandacht. Hierbij hebben wij jouw hulp hard nodig, juist nu!
Heb je interesse om ons financieel te steunen en wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op via de mail.