Nieuws overzicht

Schoolspullenpassen voor brugklassers

13-07

De zomervakantie is vaak hét moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Maar voor veel gezinnen in ‘s-Hertogenbosch zijn de kosten die dit met zich meebrengt moeilijk op te brengen. Met de Schoolspullenpassen helpen we kinderen die naar de brugklas gaan om een goede start te maken op de middelbare school. Het is belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen en net als leeftijdgenootjes gewoon kunnen meedoen!


In ‘s-Hertogenbosch groeien 2.700 kinderen in armoede op. In elke schoolklas zitten gemiddeld 2 tot 3 kinderen die opgroeien in een gezin met financiële beperkingen. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten waar het gezin mee te maken krijgt, bijvoorbeeld voor het kopen van een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen en kaftpapier. Deze materialen zijn noodzakelijk om lessen te kunnen volgen en om sociaal niet buiten de boot te vallen.


Leergeld Den Bosch helpt deze kinderen. Je kunt bij ons een Schoolspullenpas aanvragen ter waarde van 50 euro die je tot eind september kunt gebruiken bij landelijke winkelketens waaronder bijvoorbeeld de HEMA en de Bruna. Hier kun je al je schoolspullen kopen.


“Als ouder wil je gewoon dat je kind met de juiste spullen kan starten op de middelbare, net als zijn of haar klasgenootjes. In deze dure tijd zijn we blij dat we minima kunnen helpen, zodat ook hun kinderen klaar zijn voor de start op de nieuwe school”, aldus Irene Verspeek van het Armoedefonds.


De Schoolspullenactie wordt landelijk georganiseerd door het Armoedefonds. De organisatie verwacht dit jaar 15.600 passen uit te kunnen delen aan kinderen die in armoede leven. Meer informatie over de Schoolspullenpassen vind je op www.armoedefonds.nl


Vraag een Schoolspullenpas aan via info@leergelddenbosch.nl.